Saç Uzatma Teknikleri

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Saçlarınızı bazen hızlı uzatmak için farklı tekniklere başvurmanız gerekmektedir. Örneğin bir davete gidecekseniz saçlarınızı o an uzatmanız mümkün olmayacağı için saç eklemeleri kullanmanız gerekebilir. Bu makalede bu gibi durumlarda neler kullanabileceğinize dair bilgiler yer almaktadır. 

Saç Uzatma Tekniği

Saç Uzatma Teknikleri

Saçlarınızın daha uzun görünmesini istiyorsanız bazen saç uzatmak için gerekli zamanınız yoktr işte bu durumlarda saç uzatma teknikleri devreye girer. Yani peruk, kaynak, çıt çıt, postiş gibi metodlar kullanarak satın alacağınız yapay saçlarla saçınız daha uzun görünür. İşte bu metodları anlatan bir yazı alıntılıyorum, yazıyı sacuzamasi.blogspot.com sitesinden alıntıladım. Genellikle saç uzatmak için satılan çeşitli ürünlerden bahsediliyor. Bu ürünleri bir çoğumuz zaman zaman kullanıyoruz. Tekrar hatırlamakta fayda var diye düşünüyorum.





Saç Uzatmak 

Saçlar insanların dış görüntüsünün en belirgin unsurudur. Bu yüzden ister erkek olsun isterse kadın saç konusu oldukça önem verilen bir konu. Özellikle kadınlar saç uzatma konusunda oldukça hassaslar, bakımlı ve uzun saçlara sahip olmak bir çok kadının hayallerini süslüyor. Tabi hal böyle olunca saç uzatma konusunda bir çok şirket faaliyet gösteriyor. Saçlar doğal yolla uzatıldığı gibi takma saç da denilen kaynak, peruk, postiş, çıt çıt gibi metodlarla da uzatılabiliyor.

Kaynak Saç 

Kaynak saç, saçın uzatılması ve yoğunlaştırılması işlemlerine denir. Saç kaynağı sırasında iki tür saç kullanılır ilki doğal saç diğeri sentetik saçtır. Bu teknikle saç bizim saçımıza yapıştırma, sıkıştırma, dikme, örme veya bağlama gibi yöntemlerle monte edilir. yöntemleri ile yapılan saç uzatma sistemlerinin hepsine birden verilen isimdir. Genelde kuaför salonlarında veya bu iş için uygulama yapılan yerlerde yapılır.
Bu işlemlerden yapıştırma yöntemi kullanılan işlemler keratin saç kaynağı, tüp keratin saç kaynağı, mikro bant saç kaynağı, silikon saç kaynağı, mikro saç kaynağı ve lazer saç kaynağıdır.
Sıkıştırma kullanılarak yapılan işlemlerse boncuk veya halka saç kaynağı, tüp saç kaynağı ve tress boncuk saç kaynağı yöntemleridir.Bağlama ve örgü sistemi kullanılarak yapılan saç kaynağı ise, organik saç kaynağı, brezilya düğümü saç kaynağı veya tress örgü saç kaynağı işlemleridir.

Postiş 

Saç kaynağının aksine insanların kendi kendilerine yapabildikleri bir saç uzatma şeklidir postiş. Potişlerin saça uygulanacak bölgesinde toka veya klipsler vardır bu toka ve klipsler yardımıyla saça sabitlenirler.

Peruk 

Kadınlardan çok erkekler tarafından kullanılan bir takma saç olan peruk, saç veya saç derisine sabitlenen bir saçlı filedir ve uzun peruklarla saç uzatmak mümkündür.

Doğal Saç Uzatma

Saçların sentetik yöntemlerle uzatılması insanların çok sevdikleri bir yöntem değildir. Sonuçta ne kadar iyi olursa olsun, kaynak, postiş veya diğer yöntemler doğal ve sağlıklı uzatılmış saçların yerini tutmaz. Saç uzatmak için kullanılan bir çok bitkisel saç uzatma yöntemleri, kür vb. olmasına rağmen en bilimsel ve hızlı sonuç veren yöntem kükürt, çinko oksit, b5 vitamini, b3 vitamini, e vitamini, c vitamini kullanılarak yapılan hızlı saç uzatma bakımıdır.




Kaynak: Saç Uzatma



Yazıda daha çok doğal olmayan tekniklerle saç uzatma konusu işlenmiştir. Evet günü birlik saç uzatma çözümleri olarak yukarıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz. Saçınızı daha uzun gösterebilirsiniz. Ancak hiç bir yöntem doğal olarak uzamış ve bakımlı saçlar kadar çekici olmaz.  Bunun içinde saçlarınıza doğru bakımı yapmanız gerekmektedir. Aşağıdaki yazımız size yardımcı olabilir. 

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Saç Uzatma Teknikleri
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş