Saç Nasıl Hızlı Uzar ?

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Saçlarınız ayda veya haftada veya günde zamandan bağımsız olarak belli bir uzama döngüsüne sahiptir ve insanlar genelde saçlarını hızlı uzatmak isterken günlerden ve haftalardan bahsederler. Fakat saçlarınızı olması gerektiğinden daha fazla uzamazlar, ne yaparsanız yağın saçlarınızın belli bir uzama kapasitesi vardır ve bu kapasiteyi aşamazlar. Fakat yapacağınız bakımlar ile saçlarınız uzaması gereken maksimum seviyede uzamaktadır. 

Hızlı Saç Uzatma

Saç Nasıl Hızlı Uzar ?

Günümüzde kadınların üzerinde hassasiyetle durduğu noktalardan biriside saçların yavaş uzaması ve istenilen seviyeye gelmemesidir. Saçların hızlı bir şekilde uzamasını sağlayan yağlar ve vitaminler sayesinde saçın ihtiyacı olan besinler doğrudan saça naklederek kısa sürede uzama hızı maksimum seviyeye ulaşmaktadır.  Saçlarımız ayda 1 ile 2,5 cm arasında uzar, bizim yapmamız gereken eğer doğal yöntemlerle saçımızı uzatmak istiyorsak saçın bu uzama hızına katkıda bulunmak ve saç uzatıcı vitamin, mineral ve yağlarla saçı beslemektir.



Saç Uzatan Yağlar 

Saçların çabuk olarak uzamasını sağlayan hindistan cevizi yağı, hint yağı, çörek otu yağı, lavanta yağı, biberiye yağı, avokado yağı saçlar için vazgeçilmez saç uzatıcı yağlardır. Kolaylıkla bulunabilecek saç uzatan yağlar ile hem saçların sağlıklı şekilde uzaması hem de olduğundan daha güzel ve parlak görünmesini sağlayacaktır.  


Bu yağlar saç derisine kullanılır ama saçlarınızda saç tellerinin kuruyup kırılmalarını önlerken dış etkenlere karşı koruma görevini üstlenmesi için hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Bu yağlar sayesinde saç derisinde kan dolaşımı hızlanmakta ve saçın ihtiyaç duyduğu bakım karşılanmaktadır. 


Saç Uzatan Vitaminler



Saçlarımız kıl kökü olan foliküllerden uzar bu yüzden folikül besleyecek vitaminler a vitamini, b3 vitamini, b5 vitamini, c vitamini, e vitamini gibi vitaminlerdir bu vitaminlerin bir kısmı suda çözünür bir kısmı yağda çözünür bunun için sulu ve yağlı saç uzatma kürleri yapabilirsiniz.




Saç Uzatan Mineraller

Saç uzatan mineraller mevcuttur. Bu konuda kükürt, çinko oksit gibi minerallerlerden yararlanabilirsiniz. Kükürt saç uzatmada kıl köklerinde keratin salgılanmasını hızlandırır, çinko oksit ise saç derisini daha sağlıklı hale getirir.

Saç Uzatan Proteinler

Saç uzatmak için keratin ve arginin gibi proteinlerden yararlanabilirsiniz. Bu proteinler saçın daha hızlı uzamasına yardımcı olmaktadırlar. Konuyla ilgili yazdığım yazılara bakabilirsiniz.




Yukarıda anlatılan mineral, vitamin, yağ ve proteinlerle yapacağınız saç uzatma bakımı, saçma sapan bitkiler vb. kürlerden medet ummak yerine daha bilimsel ve garantili olarak saç uzatmanıza yardımcı olacaktır.


Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Saç Nasıl Hızlı Uzar ?
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş